View Single Post
Stary 23-08-2012, 10:45   #2856
did3
ford::average

Model: s-max
Silnik: diesel
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Witam,
Posiadam S-maxa z 2007r. sprowadzonego z niemiec. Samochód posiada sprzęt Denso (radio,cd,nawigacja, tel., klimatyzacja) wszystko sprzęgnięte w jeden kombajn.
W schowku posiadam czytnik płyt do navi. Oczywiście posiadam płytę z nawigacją europy zachodniej + płytę aktywacyjną z 2007r. Ostatnio przyszła mi myśl do głowy i zapragnąłem zakupić sobie płytę z navi na europę wschodnią + polska. Kupiłem ją oczywiście na portalu aukcyjnym i po włożeniu do czytnika wyświetla się napis na wyświetlaczu że to nie jest płyta z nawigacją proszę o włożenie odpowiedniej płyty.
Płyta która kupiłem oczywiście jest bez hologramu (nie oryginalna). Zadzwoniłem do sprzedającego i on powiedział że wyśle mi druga poprawioną płytę i tak też uczynił oraz powiedział że sprawdzał ją na dwóch różnych odbiornikach u siebie i działała a u mnie oczywiście lipa. Proszę podpowiedzcie czy muszę zakupić płytę z aktualizacją softu np. z 2012r żeby ją najpierw wgrać i później używać płyty z mapą?? Bo z tego co się orientuje to nagrana płyta z mapą może nie funkcjonować ponieważ dawno nie była robiona aktualizacja navi.
Dziękuję z góry za wszystkie posty.
did3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem