View Single Post
Stary 26-08-2012, 16:10   #155
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Cytat:
Napisał sokoleokoo2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najwięcej na rynku TDCI już nieźle zjechanych a o dobre TDDi ciężko, myślałem że 2.4 Tdci to inna konstrukcja.
Z tdci najczęściej jest tak, że właścicielowi zaczyna silnik przy dużych obciążeniach wchodzić w tryb awaryjny. Robi jakieś ruchy, jedzie na tester i dowiaduje się, że czeka go regeneracja wtrysków (2.500 zł) i pompy (2.300 zł) plus inne duperele - razem ponad 6.000 zł. Więc pcha auto do komisu. W dużej części przypadków tak jest.
Ale: jeżeli wydasz te pieniądze w dobrym zakładzie - to będziesz miał silne auto i spokój z układem wtryskowym na 250.000km.
Co do tddi - tych jest zdecydowana większość na rynku. Dlatego o wiele łatwiej jest kupić dobre tddi niż dobre tdci...
Cytat:
Napisał mdhlodz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale auto musi mi 2 tony przewieść. Inaczej nie mam po co wychodzić z domu.
To dlaczego upierasz się przy blaszaku? Poszukaj skrzyni na bliźniakach... Jeżeli stale będziesz ładował towar na paletach do blaszaka - to tylko kwestia czasu, że go uszkodzisz. Może doka ze skrzynią, spójrz na tego: http://otomoto.pl/ford-transit-doka-...-T2932541.html

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 26-08-2012 o 16:34
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem