View Single Post
Stary 27-08-2012, 18:54   #249
Andy Ice Man
ford::beginner

Model: Peugeot 508SW GT
Silnik: 2.2 HDI 204 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: TDCi Koło dwumasowe - a może jednak nie ??

Cytat:
Witam u mnie zaczęło piszczeć sprzęgło jak jest wciśnięte;(. Silnik nie telepie, nie drga, biegi zmieniają się lux, nie ma problemów z rozruchem. Wydaje mi się, że wysprzęglik się już posypał. Zastanawiam się czy niewymienienie go od razu ma jakiś wpływ na inne elementy sprzęgła, koła 2 masowego? Na razie brak $ na wymianę. Skoro to tylko ten wysprzęglik to bym wymianę trochę przeciągnął w czasie.
Z wysprzęglikiem jest różnie, albo wytrzyma albo nie. Jeżeli daleko nie jeździsz to możesz rozłożyć naprawę w czasie. Mi też zaczęło się od wysprzęglika, jak wszystko rozebrałem, to na dwumasie by jeszcze trochę pośmigał, ale zaczęła łapać luzy więc stwierdziłem, że nie ma sensu . Jedna wymiana - jedna robota.

Cytat:
Napisał dbdrag Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czekam na odpowiedz tych co wymieniali dwu masę czy wymienialiście tylny uszczelniacz wału koszta dosyć wysokie jak za taki uszczelniacz więc jeżeli nie cieknie to chyba nie ruszać go ?? czekam na wasze opinie
Nie cieknie to nie ruszaj.

Ostatnio edytowane przez Andy Ice Man ; 27-08-2012 o 19:08
Andy Ice Man jest offline   Odpowiedź z Cytatem