Cytat:
|
A czy ktoś ma tłumaczenie znaczenia tych parametrów?
|
Ale o co Ci konkretnie chodzi? Zdecydowana większość parametrów opisana jest prostymi zwrotami angielskimi! (Dla niektórych gorzej było jak ELMconfig - tak jak do tej pory ELM-FF2 - był tylko w cyrylicy...).
Chcesz spolszczenia ELMconfiga? Ci co ten program ogarniają całościowo (Mayyak, Leonov, ja i paru jeszcze naszych kolegów) nie mamy z tą angielszczyzną problemu za to brak nam (mnie na pewno - choć jestem informatykiem) czasu na problematyczne moralnie takie zabawy grzebania w cudzym kodzie...
Natomiast może jakaś litościwa dusza zrzuci wszystkie formatki i dopisze "dymki" z polskimi znaczeniami - wtedy zerkę i sprawdzę jakość tłumaczenia...
W swoim pierwszym poście w tym wątku napisałem, że takie programy jak ELMconfig to fajna brzytwa, ale jak to brzytwa - lepiej aby trafiała w ręce dorosłych... (jeszcz - aby nie było, że kogoś obrażam - wytłumaczę: program ten służy to parametryzacji modułów samochodu. Moduły te to są po prostu sterowniki. Aby sensownie parametryzować trzeba rozumieć mniej więcej jak działa jakiś sterownik. Nie bardzo mnie przekonuje, że ktoś ogarniający funkcjonowanie sterownika ma problemy z angielszczyzną na tym poziomie...).
A na razie - jak będziesz miał konkretne pytanie odnośnie działania faktycznie niejasnego parametru (parę takich jest...) - na pewno ktoś Ci odpowie.