View Single Post
Stary 28-08-2012, 22:33   #87
lamariusz
ford::beginner

Model: ford focus II
Silnik: TDCI 109 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Porażka. Zaliczyłem przed chwilką jedną wielką porażkę z tymi swiatłami. Zacznę od początku dla innych.
Próbując uruchomić swiatła dzienne przed liftem mój typ to ff2 z 2005r ghia, ma wszystko prócz skóry, xenonu i grzanych foteli, oczywiście światła z trybem auto, czujnik deszczu i zmierzchu. Po otworzeniu pokrywy bezpieczników bezpiecznika f45 fabrycznie nie miałem tak jak i f71 ( pamietajcie , że bezpieczniki ford stosował o rozmiarze mikro, te najmniejsze) Włożyłem f71, który był uzbrojony fabrycznie, załozyłem 10a, w miejsce R15 włożyłem przekażnik 5M5T-14B192-AA typowy forda, wykonałem połączenie w zielonej wtyczcez poz. 26 i 1. Nic nie działało tak jak powinno. Jestem zły i muszę się ograniczyć w dłuzszej pisowni. Teraz koduję radio ale to mniejsz z tym. mam ostatnie pytanko, ma ktoś na zbyciu przewód łączący pozycję 1 i 26 w zielonej kostce, bo jeszcze w tym może być błąd z mojej strony. Przewód o średnicy 1,5 mm sztukowałem sam , końcówki dwie każda o innym rozmiarze nie trzymały się idealnie w oryginalnych wejściach. Odkupię od kogoś taki przewód z oryginalnymi końcówkami jeżeli nikt nie ma takiego przewodu na zbyciu proszę podajcie rozmiary końcówek , tych wtyków wraz z rozmiarem przewodu który użwyaliście. Ja kupiłem w Castoramie 1,5 mm. Pozdrawiam.
lamariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem