View Single Post
Stary 30-08-2012, 10:00   #5
-=pfr=-
ford::amateur

Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Odkręcone koło pasowe wału korbowego...

@Toni999: Mam właśnie takie podejrzenia. Ja rozumiem, błędy się zdarzają ale nie lubie jak ktoś robi ze mnie idiotę. Stwierdzenie że wymiana paska nic z awarią nie mogła mieć wspólnego jest moim zdaniem nieprawdą, uczciwy mechanik powinien przyznać się do błędu, a w takiej sytuacji kompletnie tracę wiarę w ten warsztat (który swoją drogą cieszy się dobrą opinią ludzi w Internecie i moją do tej pory). Podejrzewam że wyegzekwowanie odszkodowania nie będzie prostą sprawą ale spróbuję. Najpierw jeszcze spróbuję dogadać się z właścicielem tego zakładu.

Dodam jeszcze ze 2 miesiące temu byłem w tym warsztacie, gdyż zauważyłem niepokojące objawy - samochód bardzo ciężko odpalał (na zimno trzeba było kilka razy kręcić rozrusznikiem, do tego po uruchomieniu silnika wydobywały się z niego dziwne pisko/szumy, samochód sprawiał wrażenie bardzo ociężałego i bez kopa, silnik nierówno działał). Wszystko to opisałem i oddałem auto do mechanika, ale nie znalazł przyczyny i nie był w stanie stwierdzić co to jest. Powiedział, że na komputerze i organoleptycznie wszystko wygląda w porządku, a samochód ma kopa...
-=pfr=- jest offline   Odpowiedź z Cytatem