...i Panowie wielkie dzięki - udało się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam już nowy kluczyk
oczywiście nie obyło się bez mniejszych problemów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kluczyk z allegro doszedł bardzo szybko,
teraz zostało obrobić grot
w pierwszym punkcie nie dorabiali kluczyków do forda (hmm. no trudno szukam dalej, nadmienię, że miało to kosztować 80zł)
w drugim punkcie Pan nie mógł wyjąć grota a obudowa kluczyka nie mieściła mu się do maszyny (...fajnie ;/ miało to kosztować 60zł )
ale w trzecim punkcie, młody chłopak wyjął grot i mi dorobił go za 50 zł (...więc już byłem szczęśliwy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
teraz programowanie pilota... poszło łatwo , pozycja 0 i zapłon tak, szybko, cztery razy aż "samochód zapiszczy", przestraszyłem się, że coś popsułem gdyż ten dźwięk brzmiał jakbym biegu D nie zmienił na P a wyłączył silnik (mam automat). Ale próbujemy, pierwszy oryginalny pilot, naciskam otwórz drzwi, i znowu ten dźwięk (więc chyba jest ok), drugi oryginalny pilot - to samo, i nadszedł czas na ten dokupiony, naciskam przycisk i jest dźwięk. Nie wierzyłem w to, że za pierwszym razem zadziałało, więc sprawdzam, drzwi się zamykają i otwierając więc jest git
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wkładam do stacyjki, chce odpalić "mondeusza" a on nic, tylko czerwona lampka miga. Pomyślałem sobie immobilizer (fajnie ;/ miało działać nikt nie powiedział, że immobilizer się programuje osobno). Ale nic, nie poddałem się, włożyłem oryginalny kluczyk i tez lampa miga a samochód nic, (czyżbym jednak coś zepsuł ? ) wyjąłem kluczyk, zamknąłem samochód, otworzyłem i działa (...ufff). Krótka chwila do namysłu, analiza co się dzieje z lampką jak przekręcam kluczyk i doszedłem do wniosku, że spróbuję czegoś takiego...
1.włożyłem oryginalny kluczyk nr1 przekręciłem na pozycję zapłonu, poczekałem aż lampa zgaśnie (z mojej analizy wynika, że właśnie teraz immobilizer sprawdza kluczyk), i wyjąłem kluczyk nr 1
2.pamiętając, że wspominaliście o dwóch kluczykach oryginalnych, z kluczykiem nr 2 powtórzyłem krok nr 1
3. teraz czas na ten nowy, znowu powtórzyłem krok nr 1 i lampka zgasła już nie miga (...super
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomyślałem - jestem bogiem)
i rzeczywiście kluczyk już działa, tak więc mam wymarzony kluczyk typu scyzoryk, nówkę sztukę, stacyjkę się łatwiej przekręca (bo kluczyk nie wyrobiony). Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i wpisy na forum.
Powiem jeszcze o kosztach,
kluczyk z przesyłką nie całe 150zł
dorobienie 50zł
programowanie - jakieś 5-10minut, i browar wypity za zdrowie poczciwych osób z forum
duma, że zrobiłem to sam - bezcenne
...a pomyśleć, że chcieli ode mnie za całość 600zł, to jakieś 400zł akurat na przyciemnienie szybek