View Single Post
Stary 04-09-2012, 09:52   #1
tisi
ford::amateur

Model: MKII
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
Domyślnie Szwankuje centaralny, kierunkowskazy, oświetlenie....

Witam

Tak jak już napisałem w temacie, mam problem z niedziałającym centralny zamkiem ( brak reakcji na pilota i na kluczyk - kluczykiem dało się otworzyć tylko poszczególne drzwi), zanikły kierunkowskazy ( brak reakcji na przełącznik w kierownicy a także na przycisk awaryjnych), nie działa całe oświetlenie wnętrza, nie działa ogrzewanie tylnej szyby. Dodatkowo zauważyłem że nie można otworzyć tylnej klapy (pociągając na klamkę jedynie używając kluczyk można ją otworzyć). Bezpieczniki są ok i napięcie na odpowiednich bezpiecznikach też jest. Ciekawostką jest to że przedwczoraj objaw był taki że pojawił się ten problem a po ok 30 minutach wszystko działało natomiast od wczoraj niestety zero reakcji. Przejrzałem całe forum i niestety poza radami o sprawdzenie wiązek nie znalazłem ciekawego. Moje wiązki wyglądają na ok. Ciekawi mnie to dlaczego te awarie wystąpiły równocześnie przecież są na różnych obwodach. I jeszcze jedno elektryczne szyby działają i wycieraczka tylnej szyby także. Proszę o jakieś wskazówki.

Czy przy otwartym samochodzie powinno być napięcie na bezpieczniku nr 55???

Ostatnio edytowane przez tisi ; 04-09-2012 o 11:44
tisi jest offline