Diagnoza o zapowietrzaniu była postawiona od razu. Niestety wymiana obudowy filtra nie pomogla. Okazalo sie ze jest nieszczelność na zaworze szyny, juz sie ucieszylem, niestety po wymianie zaworu dalej nie chcial odpalac. Ostatecznie po wymianie: obudowy filtra oleju (ten co go wymyslil to powinien sie w piekle smażyć), rozrusznika ktory po wielu wielu probach odpalenia sie uwedzil i pewnie niedlugo by zdechl, zaworu na szynie okazalo sie ze walniety byl czujnik położenia walu!!!!!! Po wyjeciu byl zarosniety opilkami metalu ktore najprawdopodobniej byly przyczyna calej zabawy. Wymieniony i odpala za kazdym razem!!!
lukas_ko
z ta pompa to wrecz niedorobka konstrukcyjna ze jej nie ma, chyba tak pro-forma sobie zainstaluje, bo jak byle nieszczelnosc na obudowie filtru za 500 PLN ma mi zapowietrzac uklad paliwowy i znow mam sie bujac to mam to w nosie!
Oczywiscie uleczony w Auto-Was po rozlozeniu bezradnym rak przez Auto-Plaza....
Bump:
Cytat:
|
Dodatkowo niektóre transity miały pod filtrem paliwowym czujnik informujący o wodzie w paliwie. Moje transity tego nie mają ale ciągnik ma i kiedyś go niechcący ułamałem i kupiłem w serwisie forda bo kosztował tylko 30 zł a w serwisie Case 760zł!!!
|
A po ile maja w Case obudowy?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.