Witam.
koledzy jeśli chodzi o klimatyzację w focusie II to przerobiłem chyba wszelkie możliwe problemy z nią związane a na pewno wszystkie jakie poruszyliście w tym temacie.
Więc tak.
Jeśli w trakcie JAZDY focusem i dość ciepłej-gorącej pogody na zewnątrz 24-30 stopni klima działa, wiatr wewnątrz kabiny wieje cały czas tak samo ale gdy tylko zwalniamy lub stajemy na chwilę i czujemy że klima przestaje działać albo spada jej mocno sprawność są na to dwie możliwości.
1) nie działa wentylator chłodnicy
2) mamy bardzo zabrudzone chłodnice
ad.1 gdy się zatrzymamy lub zwalniamy i wyczujemy że w danej chwili zaczyna słabiej chłodzić powietrze układ klimatyzacji to:
-zatrzymajmy samochód na poboczu nie gasić silnik wysiąść z auta i posłuchać czy słychać wentylator chłodnicy (powinien dość głośno wyć focus ma dwubiegową prędkość tzn. jak układ klimy daje radę wentylator sobie pracuje na pierwszym biegu a jeśli nie daje rady to załącza się drugi bieg i wówczas to już naprawdę wyje) jeśli nic nie słyszycie i na pewno nie kręcie się wentylator to macie rozwiązanie waszego problemu.
Ja tak miałem już dwa razy spaliło się a raczej skorodowało sterowanie wentylatorem umiejscowione przy samym silniku elektrycznym (wiatraku chłodnicy) koszt około 200-250 zł używany wentylator.
ad.2 jeśli jednak wentylator pracuje to trzeba sprawdzić jaka jest drożność-czystość chłodnicy gdy wentylator pracuje spróbujcie włożyć zwykła kartkę papieru np. A4 taka z drukarki z przodu chłodnicy jeśli kartka spadnie lub nie będziecie czuli że wentylator ją mocno przyssie do chłodnicy tzn. że macie brudne chłodnice. Można przyłożyć dłoń do chłodnicy i też powinniśmy czuć że wentylator wciąga powietrze.
Tak tez już miałem. Od strony przodu-zderzaka moje chłodnice wydawały się czyste ale gdy kartka nie chciała się trzymać chłodnicy mój mechanik na którego wszyscy wołają "szaman-guru" od klimatyzacji w całym powiecie stwierdził że czyszczenie chłodnic a są trzy (interculer, klimy, silnika) zamontowanych w samochodzie nic nie da i trzeba je wszystkie wyjąć to też tak zrobiłem i się okazało że były całkowicie zapchane!!!
Po dokładnym wyczyszczeniu i zamontowaniu chłodnic z powrotem okazało się że:
-ciśnienie w układzie klimatyzacji spadło z 28 BAR na 12 przy temp. powietrza na zewnątrz 25 stopni a gdy temperatura powietrza wynosiła 20 stopni to ciśnienie wyniosło 8-9 BAR prawidłowe ciśnienie w układzie SPRAWNEJ klimatyzacji to 8-12 BAR
-sprawność układu klimatyzacji była wręcz idealna i wewnątrz auta dało się to bardzo odczuć
-drugi bieg wentylatora chłodnic w ogóle się nie włączał bo chłodnice prawidłowo oddawały ciepło
-średnie spalanie paliwa w moim 2.0 TDCI 136 KM spadło o 08-1L/100km
-a silnik w największe upały gdy było 30 stopni na zewnątrz zyskał jak by dodatkową moc był bardzie elastyczniejszy lepiej się wkręcał na obroty tak jak by ktoś dodał około 10-15 km więcej a to dlatego że interculer silnika lepiej schładzał powietrze a sprężarka klimy nie musiała ukręcić na pasku oporu jaki stawiało 28 BAR tylko np. 12 a to była ogromna różnica
Pamiętajcie ze ja mam 2.0 TDCI 136 KM a co mają powiedzieć focusy z silnikami 1.6 lub 1.8 gdy tam wystąpi 28 bar ktoś z was już pisał wcześniej że jak wyprzedza to wyłącza klimę aby dodać trochę mocy to jest właśnie pierwszy objaw tego że sprężarka klimy ma za ciężko.
Dodatkowo gdy nie macie żadnego objawu jak wymieniłem wyżej mogą wystąpić takie usterki jak:
-popsuty czujnik ciśnienia jeśli wysiądzie to najczęściej nie pozwoli załączyć klimy (też już tak miałem koszt około 100-150 zł)
-czujnik ciśnienia nie rozłącza w odpowiedniej chwili klimatyzacji i ta chłodzi do upadłego czego efektem jest po 15-30 minutach działania klimatyzacji że przestaje lecieć powietrze wewnątrz kabiny mimo że wentylator w kabinie mamy ustawiony na najmocniejszy nadmuch i gdy już przestanie lecieć powietrze a na chwile wyłączymy klimę to zaczyna znów lecieć powietrze i mogą polecieć przez kratki wentylacyjne małe kryształki lodu wielkości stłuczonej szyby wówczas dochodzi do zamarznięcia parownika wewnątrz auta i jeśli tak macie to lepiej nie używać klimy bo może ją rozsadzić co będzie skutkowało wywaleniem CAŁEJ DESKI rozdzielczej (konsoli przedniej, razem z poduszkami powietrznymi kierowcy i pasażera) wewnątrz auta aby dostać się do uszkodzonego parownika - też tak miałem koszty duze i nie polecam dopuścić do takiego stanu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-możecie mieć mały wyciek gazu przez zaworek który został uszkodzony na wskutek za dużego ciśnienia np. 28 BAR
-jeżeli po włączeniu układu klimatyzacji i gdy macie otwarte drzwi nie słyszycie charakterystycznego metalowego klik tzn. że nie załącza się klimatyzacja ze względu na (brak gazu w układzie lub uszkodzony któryś z czujników klimy lub spalony bezpiecznik klimy lub uszkodzone sprzęgło kompresora klimy ale to ostatnie wystąpi najrzadziej
-i na koniec zapamiętajcie że jeżeli w na zółtej nalepce na przednim pasie pod maską na której jest podane że np. w układzie klimy ma być 650 gram czynnika chłodzącego to ma tyle być i nic więcej trochę mniej może być np. do 150 gram i też będzie chłodzić nawet trochę lepiej chłodzi układ klimatyzacji gdy jest odrobinę mniej czynnika chłodzącego ja miałem 50% tego co było podane na zółtej naklejce i też chłodziła klima ale wówczas już się zaczynała wyłączać bo go było za mało. Natomiast gdy dobijemy więcej czynnika chłodzącego na 100% nie będzie lepiej i dodatkowo zwiększymy ciśnienie w układzie klimy też tak miałem.
życzę powodzenia w lekturze.
pozdrawiam