Temat: [C-MAX 2003-2007] Adaptacja foteli i tapicerki z mkII
View Single Post
Stary 07-09-2012, 23:11   #4
Greg-c-max
ford::average

Model: C-max
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Re: Adaptacja foteli i tapicerki z mkII

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

Czy ktoś się orientuje czy tapicerka i fotele pasuja z c-maxa mk2 do mk1

chodzimi po głowie wymian a na werje Titanum
Moim zdaniem wszystko pasuje, same drzwi są takie same, więc z boczkami również nie powinno być kłopotu. Ja również chętnie bym zmienił boczki na takie z mkII. Poza tym, że lepiej wyglądają, to miejsce na rękę jest lepiej wyprofilowane. No i sprawiają wrażenie mnij plastikowych.
Tylne fotele zarówno w mkI, jak i mkII występują w 2 wersjach, przesuwne i nie.
Są wymienne, tylko jak nie masz przesuwnych, to musisz kupić cały zestaw z blachą i prowadnicami. Co do przednich, to jest kwestia regulacji fotela kierowcy. Np. ja mam w wersji ghia elektrykę i podgrzewanie. Co do :wygodności", to moim zdaniem jest to subiektywne odczucie. Przed zakupem swojego auta obejrzałem ze 20 różnych c-maxów i jakoś nie zauważyłem różnicy. Skórzane są moim zdaniem odrobinę twardsze, ale to chyba właśnie ze względu na skórę. Moim zdaniem welur jest najlepszy, niestety mam skórę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Generalnie nie jest źle, tylko mogły by bardziej na boki trzymać. Ale to nie ten segment Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest jeszcze wersja pół-skóra i te faktycznie wyglądają na "głębsze", ale na oczy w życiu nie widziałem takiej wersji.
Zupełnie inne fotele ma najnowszy c-max, ale tu już chyba nie będzie tak łatwo.
Greg-c-max jest offline   Odpowiedź z Cytatem