Cytat:
|
Wie kolega dlaczego tak jest...? pewnie nie ....i pewnie dlatego tak sie kloci.
|
Posłuchaj ja się tu z nikim nie kłócę!!! to po pierwsze.
Po drugie to temat tego wątku był o klimatyzacji która się wyłącza przy dynamicznej jeździe i nic nie pisało w wątku o gazach , cieczach i butlach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale wiesz kolego Ty też bzdury wypisujesz bo piszesz że przez 10 lat nie czyściłeś chłodnic w samochodzie i mimo że wiesz że są brudne to i tak klimatyzacja działa dobrze?!!!
Odpowiadam Ci że w takim razie nie miałeś brudnych chłodnic bo gdybyś je naprawdę miał całkowicie brudne-zaklejone to klima przestała by Ci działać.
A pewnie kolega nie wie dla czego to już tłumacze jak dziecku w przedszkolu!!!
Weź np. kawałek worka foliowego wielkości chłodnicy i zasłoń tym workiem całą chłodnicę.
Ale zrób to w takim dniu gdy temperatura otoczenia będzie wynosiła np. 30 stopni no i włącz klimatyzacje na maksymalne chłodzenie najlepiej jeszcze abyś nie jechał tylko zrób to na postoju (będzie szybszy efekt) i sprawdź wówczas czy wewnątrz kabiny cały czas będzie leciało zimne powietrze?!
Bo według Twojej teorii przy twoich brudnych chłodnicach klimatyzacja będzie nadal działać.
Kolega który założył ten wątek napisał że mu się wyłącza klimatyzacja przy wysokich temperaturach otoczeni i gdy stoi w korkach
Ja miałem dokładnie tak samo w moim focusie a winny był wentylator chłodnicy który nie działał ale w trakcie jazdy samochodem mamy naturalny podmuch wiatru który przedmuchiwał chłodnice i wówczas mu klimatyzacja działa co nie znaczy że tak musia być w każdym przypadku może u tego kolegi jest inny problem.
Dla tego opisałem wszelkie inne problemy z jakimi miałem do czynienia i jeśli komuś to pomoże to super.
A Ty pochwaliłeś się wiedzą matematyczno-fizyczną i SZANUJE TO!!!
Ale ja odpowiadając na temat w/w wątku chciałem tylko pomóc wszystkim osobom które miały, mają lub będą miały problem z klimatyzacją!!!
I w ogóle nie chciałem się wymądrzać ani z nikim kłócić lub też udowadniać moich racji pisałem to co mnie spotkało oraz opisałem jakie mnie problemy spotkały i jakie było rozwiązanie.
Jeżeli komuś Twój wykład matematyczno-fizyczny na temat gazów i cieczy pomoże przy naprawie niedziałającej klimatyzacji w samochodzie to super. Bo każda pomoc jest wskazana?!
Pozdrawiam
P.S.
Dziecko z przedszkola by jeszcze tego nie zrozumiało o tych "butlach z gazem" no może klasa 3-4 szkoły podstawowej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.