Właśnie uruchomiłem fabryczne światła dzienne w swoim Focusie. Zasadniczo wszystko odbyło sie zgodnie z opisami podanymi w tym wątku. Jednak chcę dołożyć kilka istotnych informacji dla poszukujących przekaźnika czy mostka oporowego pomiędzy stykami 1 - 26. Przekaźnik może być np. od Opla Corsy - 17 zł w sklepie z częściami. Jest to typowy przekaźnik używany w wielu pojazdach. Jako mostek oporowy można wykorzystać przewód oporowy od Fiesty nr FINIS 1684288 (49,50 zł w ASO). Trzeba go adaptować obcinając końcówki i zaciskając złączki kupione w sklepie z częściami elektronicznymi po ok 1,20 zł, takie jak na zdjęciu. Ta mniejsza złączka jest do pinu nr 1 a ta większa do pinu 26. Pasują idealnie do wtyczki, po wciśnięciu wskakują na miejsce i nie wypinają się. Przed wpięciem drugiej końcówki sugeruję przewód oporowy zwinąć w 3 pętle żeby łatwiej było go umocować i schować razem z GEMem. Dla dopełnienia całości warto zakupić lub mieć przygotowane bezpieczniki mini. U mnie nie było bezpiecznika nr 48 - 20A. Tych informacji brakowało mi kiedy rozpoczynałem uruchomienie świateł i kompletowałem części. Gdybym od razu miał złączki to nie musiałbym kilka razy rozpinać wtyku i zaglądać do środka próbując różne rodzaje złączek i całość potrwałaby kilka minut a nie pół dnia.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.