Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 12-09-2012, 17:20   #528
slick
ford::advanced

Imię: Mat
Model: Ford Focus
Silnik: 2.5 RS
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał Lukaszko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.
Już chyba czas zacząć poszukiwania za oponami zimowymi.
Ja szukam w rozmiarze 215/55 R16 93 H.
Mam parę typów.
Z budżetówek to:
- Uniroyal MS Plus 66 - najtańsze i podobno zadowalająco w testach wypadają
- Semperit SPEED - GRIP 2 - dalej niezła cena i w tamtym roku dobrze w testach wypadła
Albo coś z topowych ale nie wiem czy warto dopłacać i czy kasy starczy:
- Dunlop SP Winter Sport 4D
- Michelin Alpin A4
- Goodyear UG 8 Performance

Mieszkam na zadupiu na którym nikt nie odśnieża więc muszą mocno ciągnąć w śniegu ale wiadomo u nas zimą wiele śniegu nie ma więc po suchym i mokrym też muszą dawać radę.

Proszę o opinie o tych oponkach.
To wszystko zależy ile masz pieniążków na ten zimowy zakup Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale oczywiście modele Michelin, Dunlop, Goodyear są bardzo dobre. Możesz porównać sobie łatwo Michelinki i Uniyoral . Potem podliczyć budżet i decyzja gotowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Jachul Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co myślicie o oponach conti TS850?
niby następca TS830 i producent podaje wiele zalet i poprawek w stosunku do poprzedniego modelu ale jest to nowy model opony i nie mogę nigdzie znaleźć testów. Dziś znalazłem takie w okolicach 420zl/szt i się waham.
Tutaj masz artykuł odnośnie modelu TS 850 http://www.rezulteo-opony.pl/na-pier...iej-polki-4341 , bo na testy to jeszcze za wcześnie opona dopiero wyszła. Jednak trzeba przyznać, że gama ContiWinterContact wypada zawsze bardzo dobrze w testach. Popatrz na test TS 830 http://www.rezulteo-opony.pl/opony-c...esty-opon-2603
Pozdro

Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 14-07-2014 o 16:42 Powód: Poprawa linków.
slick jest offline   Odpowiedź z Cytatem