Temat: [Focus 2004-2008] Szarpanie silnika 1.6 TDCI
View Single Post
Stary 13-09-2012, 09:17   #8
stefan1981
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Szarpanie silnika 1.6 TDCI

Witam serdecznie,mam nadzieję, że uda się rozwiązać problem,bo mam podobny i liczę na wskazówki...od miesiąca nasila się szarpanie samochodu,nie ma niestety reguły czy silnik jest ciepły czy zimny,szarpie przy każdej prędkości o różnym nasileniu (momentami jakby mi ktoś ręczny zarzucił na pół sekundy),przeanalizowałem mnóstwo forów i naprawdę nie ma rozwiązania tej sytuacji, a odwiedzane warsztaty na ślepo stawiają diagnozy czyli. ślepe powietrze,filtr paliwa, pompa, pedał gazu...myślę, że skoro tak wiele osób ma ten problem to rozwiązanie tej sytuacji jest raczej jedno i szukam tylko osoby, któej udało się usunąć jakże uciążliwe szarpanie...gdzieś wyczytałem, że komuś szarpał przez jakiś czas aż do momentu gdy tak szarpnął, że silnik przestał pracować i okazało się,że zawór wpadł do silnika i trzeba go wymienić.cchciałbym tego uniknąć i dlatego liczę na jakiś odzew z Waszej strony..ewentualnie może ktoś ma uczciwego fachowca w sprawie fordów w warszawie?Zastanawiam się co za przewody znajdują się za akumulatorem, ponieważ mam wrażenie, że kapie na nie woda, bądź elektrolit z akumulatora (to możliwe?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i straszne badziewie na nich powstało,może w tym tkwi cały problem?help!

Ostatnio edytowane przez stefan1981 ; 13-09-2012 o 14:55
stefan1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem