View Single Post
Stary 14-09-2012, 07:27   #18
kamil_ostry
ford::average

Model: Focus I
Silnik: 1.8 TDDI 90PS
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Wymiana przedniej szyby podgrzewanej - ile?

Ja w Nordglass-ie w Gdańsku płaciłem za szybę + wstawienie 700zł (szyba podgrzewana do MK1).

Wtedy akurat jechałem na uczelnię (PG) na zajęcia i w trasie dostałem kamieniami (powstały 2 odpryski na szybie). Po zajęciach podjechałem do Nordglass'u i zapytałem czy da rade wypełnić te ubytki. Serwisant po obejrzeniu powiedział, że da radę to zrobić, ale nie daje gwarancji, że podgrzewanie będzie działało (podejrzenie uszkodzenia ścieżki) i zaproponował wymianę na nową. Zapytałem o koszt to powiedział,że normalnie ~950 zł, a że wymiana za jego namową to dał rabat i za 700 zł wstawili nową. Wymiana zajęła ~0.5 godz. + 1 godz. postoju, żeby klej wysechł.

Cała ta sytuacja miała miejsce 2 dni po kupnie samochodu - Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wkurzyłem się wtedy jak Chopin po koncercie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Już 4 m-ce minęły od wymiany i z szybą wszystko ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie zauważyłem żadnej różnicy między oryginalną, a tą wstawioną - poza znaczkiem producenta. Nie wiem skąd te uprzedzenie do Nordglass.

Ostatnio edytowane przez kamil_ostry ; 14-09-2012 o 07:32
kamil_ostry jest offline   Odpowiedź z Cytatem