Osobiście zaczął bym właśnie od glinki, zacząć od średniej bo słaba sobie z tym rady nie da na bank. Jak nie to próbować twardą, ta jednak może ci pozostawić na lakierze hologramy i potrzebna będzie drobna korekta celem usunięcia śladów.
Z tego co pracowałem z lakierami forda to fajnie radzi sobie Menzerna FG500+pad cutting (twardy, ja działałem na niebieskim ABW) i po tym FF3000 + polishing (polecam żółty 3M). Taki zestaw wystarczy ci do mocniejszego odświeżenia, jak byś dokupił do tego futro (polecam flexipads) to w połączeniu z FG500 możesz już zrobić korektę powiedzmy tak na 90%, jednak to wymaga dużo więcej czasu niż odświeżenie.
Jeżeli chodzi o ceny. Pasty Menzerny kupisz w opakowaniach po 250ml za ok 40zł sztuka. Pad ABW ok 16zł, żółty 3m ok 30zł, futro ok 30zł i do tego wypadało by kupić dobry backing plate (podkładka pod gąbki na gwint m14) bo ten w zestawie do silverlinea to chyba 180mm, a potrzebujesz 120mm - jak kupisz kiepski to może bić (podskakiwać) a takim czymś się pracować nie da. Osobiście korzystam z Lake Cuntry ok 70zł ale możesz kupić tańszy, showcarshine BP kostuje ok 30zł. Jednak jak ci nie szkoda kasy to bardzo fajne są BP Flexipadsa które kosztują podobnie do LC. Pamiętaj też o odpowiedniej osłonie elementów plastikowych, uszczelek itp. 1 taśma 3m 19mm albo lepiej 25mm powinna ci spokojnie wystarczyć - bez tego jak najedziesz maszyną na którąś z tych części to możesz się szykować na wymianę przy odrobinie pecha.
Jeżeli chodzi o odświeżenie to powinno ci to zająć ze 2 dni więc weekend to minimum. Czasu tyle bo trzeba auto najpierw przygotować no i jak już zrobisz co należy to trzeba je wyczyścić i wypadało by zabezpieczyć go odrazu jakimś przyzwoitym woskiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moja propozycja to 2 serie FG i 1-2 FF w zależności o tego czy 1 przejazd usunie ślady po FG.
Jeżeli chodzi o darcie lakieru to uwierz mi odświeżając go 2 etapowo będzie to naprawdę znikoma warstwa 1-2 mikronów. Usuniesz tym samym drobne rysy widoczne na zdjęciu powyżej, a w przypadku tych głębszych zaokrąglisz ich rogi przez co nie będą się tak rzucać w oczy. Spokojnie raz na rok możesz też przelecieć całe auto FF3000+żółty pad jak zobaczysz, że na lakierze znowu zaczynają pojawiać się koliste rysy.
Jeżeli chodzi o sklep gdzie to wszystko dostaniesz w showcarshine.pl, od nich też wziąłem ceny produktów.