pukajaca polos napedowa
Witam.
jakis czas walczylem z glosnym zawieszeniem. Mozna powiedziec ,ze mam juz cicho,ale....
mam wrazenie ,ze jeszcze jednak prawa strona ma jakies takie bardzo stlumione stuki.
Wiem, ze musi byc pewny luz na polosi, no i jest ,ale ruszanie prawa polosia daje mi stukanie takie jakbym poprostu pukal powiedzmy mlotkiem w cos metalowego. Dodam jeszcze ,ze jakies pol roku temu bylo wymieniane lozysko posrednie, ale niestety nie jestem w stanie powiedziec, jak bylo przed, bo poprostu cale zawieszeie bylo bardzo glosne , wiec takich rodzynkow nie bylo slychac.
Wiec pytanko. Jak powinna sie zachowywac ta polos i ile powinna miec luzu i czy powinna tak stukac przy ruchu lewo prawo?
edit.
sprawdzilem przy okazji starszego focusa i ten walek posredni jest sztywny. nie jestem w stanie go ruszac, zas moj walek posredni wlasnie ma ten luz. tak jakby przegub przy kole mial wewnetrzny luz. sprawdzalem srube przy kole i jest ona przykrecona , wiec pozostaje tylko przegub, ale czy jest to mozliwe? luz ma kilka mm, max 5.
edit.
wychodzi na to ,ze powinien byc tam pierscien zabezpieczajacy. czy jest jakas szansa , aby sie do niego dostac bez rozbierania przegub-polos, oslony???
jak ogolnie sie to montuje??? czy wciska i samo zaskakuje , czy jak??
edit.
i po serwisie. wychodzi na to, ze luz ma byc. i wychodzi na to ,ze nie ma tam jako takiego zabezpieczenia.
no i jak sobie cos mi puka tak puka.
Ostatnio edytowane przez kolopeter ; 17-09-2012 o 12:56
|