View Single Post
Stary 16-09-2012, 23:02   #124
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Cytat:
Napisał paablod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podsunąłeś mi myśl, że może ELMconficie sobie skróciłem ten czas, że nie zdąży prysnąć. Dobrze tu kombinuję?
Doskonale! Jak przesadziłeś ze skróceniem zaznaczonego parametru, to uzyskałeś znaczną oszczędność płynuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja z 2sek. w tej Kudze też chyba trochę przesadziełem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał paablod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spojrzał byś ma moją skrzynkę
Skrzynka wygląda normalnie. Możesz wyjąć jeszcze F113 - on (podobnie jak F110) nie jest potrzebny.
Popatrz na stronie 61 schematów - to jest proste jak budowa cepa.
Sygnał z pinu 4 złącza C320 włącznika świateł załącza przekaźnik R15 a czujnik zmierzchu załącza inny (wewnętrzny) przekaźnik "autolamp relay". Tak więc R15 ma prawo być cały czas zwarty, bo to nie przeszkadza czujnikowi zmierzchu. Istotne jest aktywowanie w GEMie świateł automatycznych (sterowanych czujnikiem). To widać na drugim sceenshotcie. Tam MUSI być "ptaszek"! Komentarz o DTRL w takiej konfiguracji (z mostkiem i przekaźnikiem R15) jest nieprawdziwy i wprowadza w błąd!
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Spryski.jpg (64.6 KB, 874 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Autolamp.jpg (76.6 KB, 940 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 16-09-2012 o 23:31
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem