Cytat:
|
Podsunąłeś mi myśl, że może ELMconficie sobie skróciłem ten czas, że nie zdąży prysnąć. Dobrze tu kombinuję?
|
Doskonale! Jak przesadziłeś ze skróceniem zaznaczonego parametru, to uzyskałeś znaczną oszczędność płynu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja z 2sek. w tej Kudze też chyba trochę przesadziełem...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Spojrzał byś ma moją skrzynkę
|
Skrzynka wygląda normalnie. Możesz wyjąć jeszcze F113 - on (podobnie jak F110) nie jest potrzebny.
Popatrz na stronie 61 schematów - to jest proste jak budowa cepa.
Sygnał z pinu 4 złącza C320 włącznika świateł załącza przekaźnik R15 a czujnik zmierzchu załącza inny (wewnętrzny) przekaźnik "autolamp relay". Tak więc R15 ma prawo być cały czas zwarty, bo to nie przeszkadza czujnikowi zmierzchu. Istotne jest aktywowanie w GEMie świateł automatycznych (sterowanych czujnikiem). To widać na drugim sceenshotcie.
Tam MUSI być "ptaszek"! Komentarz o DTRL w takiej konfiguracji (z mostkiem i przekaźnikiem R15) jest nieprawdziwy i wprowadza w błąd!