Odp: Wysokie obroty przy zmianie biegów i nie tylko...
Witam ! Ford focus 1.8 B 2000 r. Niestety przerabiałem ten sam temat a objawy były takie !
- Zapalał się od czasu do czasu (chek ) kontrolka silnika, komputer wskazywał za ubogą mieszankę paliwowo powietrzną, potem było coraz gorzej po zatrzymaniu się silnik charczał tak jakby jeden gar nie kontaktował a nieraz wręcz telepało, najgorsza była jazda przy zatrzymywaniu się, zmianie biegów obroty podchodziły do 3.5 tys. a spalanie lepiej nie mówić.....
- Po skasowaniu błędu komputer wskazywał niewłaściwą pracę sondy lambda
- kupiłem nową i nic, ale po odpięciu wtyczki od przepływomierza sonda diagnozowała się poprawnie............ i zaczęło się jeden mechanik zalecił wymianę przepływomierza, drugi silnika krokowego........
Kolega polecił mi mechanika - warsztat w blaszaku za miastem można powiedzieć mało profesjonalny, ALE Gościu strwerdził jakieś niepotrzebne syczenie, dało się słyszeć po podniesieniu klapy poświecił, pomacał wsadził rękę pod przepustnicę i tam wymacał przewód gumowy "Przewód odpowietrz. skrzyni korbowej Ford Focus" symbol 988f-6n664-ba c72 tak była spora dziura po przytkaniu silnik zaczął poprawnie działać.
Gosiu chciał najpierw go przykrócić odciął ale okazało się ,że jest prfilowany tzn. na końcu poszerzany więc skleił taśma założył i silnik tyka jak nowy.
Wiem ile to nerwów kosztuje i kasy dlatego zalecam może zapalcie fajkę dmuchnijcie pod maskę i popatrzcie czy gdziś powietrze nie zasuwa.
Pan mechanik wziął 40 dychy , ja przewód już zamówiłem i kamień z serca poważnie warto sprawdzić ten przewód (obecnie cena 68 zł).
Pozdrawiam
Zbyszek
|