Odp: [Mondeo Mk4] Wymiana fabrycznych przednich tweeter'ów na JBL
=> bury22
Serdecznie dziękuję za podpowiedź co kupić. Myślę że każda następna osoba powinna skorzystać z Twoich porad, gdyż... ja nie skorzystałem i połakomiłem się na tytułowe JBL'e za jak mi się wydawało dobre pieniędze. Kupiłem te JBL za 130zł (a więc tragedii nie ma) tylko i wyłącznie dlatego że na prawdę planuję niedługo wymianę auta i stwierdziłem, że jednak nie ma sensu ładować kasy w obecne.
Wymiana jest prosta jak drut. 10 min lutowania końcówek kabla (i to z rozgrzaniem lutownicy licząc czas), a potem po 15-20 min na stronę w celu wyjęcia starego głośnika i założenia nowego.
Efekt suma sumarum pozytywny. Jakby nie patrzeć (a raczej słuchać) to wreszcie jest góra! Jednakże w kategoriach względnych to te JBLe grają bardzo ostro, lekko tną po uszach, sieją sybilantami oraz mają przy tym troszkę agresywną średnicę (i to chyba jest największa ich wada). Ustawienie wysokich w radio Sony jest teraz na "0" i bardzo rzadko pozwolę sobie na "+1". Może gdyby je odciąć wyżej to byłoby lepiej. Ja w każdym razie skorzystałem z załączonej do zestawu zwrotnicy (tak na prawdę kondensatora).
Czy polecam? Jeżeli ktoś ma do wydania 130zł to tak. Jeżeli ktoś może dołożyć cokolwiek to gorąco do tego namawiam!!!
Ostatnio edytowane przez foni ; 18-09-2012 o 11:49
|