bury22, cenię sobie wszystkie uwagi od kompetentnych ludzi, a Ty jak widzę do takich się zaliczasz w dziedzinie car audio (patrz freak'owy status). Mimo to muszę stwierdzić, że Twoja ocena jest niesprawiedliwa i mija się z rzeczywistością. Podejście stricte audiofilskie do tego rodzaju instalacji nie ma kompletnie sensu - to nie ta liga!
Fabrycznie miałem zamontowany podstawowy model radia 6000CD z podstawową wersją głośników (papierowe membrany w wooferach, beznadziejne tweetery). Wymieniłem radio na Sony 1CD, woofery na oryginalne z wersji Sony (inne membrany - polipropylen?). Zamontowałem Parrota, który oprócz obsługi telefonu dodał możliwość odsłuchu MP3 z USB zamiast z CD - jestem z niego bardzo zadowolony.
Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że jakość odsłuchu MP3 z Parrota + Sony + JBL jest zdecydowanie lepsza niż na oryginalnym setupie. Radia słucham okazjonalnie, oczywiście nie brzmi tak dobrze jak MP3 ale w oryginale było i tak duuużo gorzej. Nie jest to przeróbka o jakiej marzyłem ale za ułamek kosztu profesjonalnej instalacji daje efekt, który wart jest swojej ceny.
Z przodu mam założone zwrotnice z zestawu GTO6507C a nie same kondensatory do tweeterów, więc charakterystyka w okolicy wspomnianych 3kHz może przebiegać nieco łagodniej. Na tyle są tweetery z kondziałkami i oryginalne, gorsze woofery papierowe.
Z przyjemnością stanę przy Mondziaku z podstawową instalacją 6000CD na dokonanie odsłuchu.
P.S. Do Passata zamówiłem zestaw DYNAUDIO Confidence więc powinno być trochę lepiej niż w Mondziaku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. http://www.dynaudio.com/int/car_hifi...atalltrack.php