Odp: mondeo MKIII TDCI 2005- 2006 do oceny
Trochę masz rozrzut w poszukiwaniu auta - gdzie Wrocław a gdzie Białystok. Szukaj auta w pobliżu swojego miejsca zamieszkania max 100 km - myślisz że dalej od twojego domu są lepsze auta ?? Pojedziesz tam 400-500 km w jedną stronę, będziesz zmęczony, psychicznie nastawiony na zakup i możesz nieobiektywnie ocenić auto i wpakować się na minę. 8 letni diesel za te pieniądze nie może mieć takiego niskiego przebiegu - musisz liczyć że diesel robi min 30 tys km rocznie i już wychodzi ci 240 tys a nie jak w jednym z nich 140 tys.
Jak szukałem dla siebie auta (co zajeło mi ok roku) trochę obejrzałem bezwypadkowych igiełek z małym przebiegiem (wypadek wg definicji to zdarzenie w którym byli ranni). Sam zdecydowałem że jadę do DE i tam kupuję auto od właściciela - dałem więcej niż za auto w PL ale wiem co mam, znam historię serwisową auta popartą książką serwisową, fakturami i wydrukami z serwisu.
Zobacz sobie ceny na mobile.de i może zrozumiesz że dziwnym trafem wszystkie igły, z małym przebiegiem niemieccy emeryci trzymają w garażu żeby po kilku latach sprzedać za bezcen polaczkowi (może chcą naprawić krzywdy wyrządzone w czasie wojny).
Nie sądź że niemcy są tak bogaci (a może głupi) że sprzedają dobre auta za bezcen.
Do cen niemieckich musisz jeszcze dodać koszty sprowadzenia auta i dziwnym trafem te auta są tańsze niż w niemczech.
Co do samochodów na zdjęciach to 2 nie mają oznaczenia z tyłu MONDEO ani TDCI - reszte dopowiedz sobie sam.
Ostatnio edytowane przez piotrali ; 20-09-2012 o 13:35
|