Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 20-09-2012, 14:14   #543
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał Olek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
JVC a możesz coś powiedzieć na temat opon Goodyear UG8?
Jeśli to ten nowy bieżnik to niestety nic jeszcze nie wiem
Cytat:
Napisał slawekknepsi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy seryjne 215/55/16 zamieniać zamieniać na 205/55 zimówki czy pozostac przy seryjnym rozmiarze
Jeżeli kasa nie jest aż tak ważna to zostań przy oryginale, choć ja np. zdzieram drugi komplet w rozmiarze 205/60R16
Cytat:
Napisał Lukaszko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie może JVC nam powie jak to jest z cenami, rosną przed sezonem czy nie?
Ceny producenta w górę raczej nie pójdą bo zwykle idą do góry w lecie jak nikogo to nie interesuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale może być tak, że jak już to dwa lata pod rząd było w niektórych rozmiarach może brakować, np do s-maxa 215/60R16 , generalnie wtedy cena producenta jest ta sama ,ale hurtownie zmniejszają rabaty dla serwisów a odbija się to jak wiadomo na ostatnim ogniwie czyli na kliencie.
Podobnie jest z nowościami , często pomimo że cena detaliczna jest ta sama co poprzedniego modelu to jednak opony są droższe ,wynika to z tego że po pierwsze jest duże zapotrzebowanie na takie opony (szczególnie gdy wyjdą dobrze w testach) a po drugie często na hurtowniach zalegają starsze modele ,które hurtownie zachęcają cenami żeby się ich pozbyć.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem