Cytat:
|
Ja jak musiałem zlać paliwo zdecydowałem na odpięcie węża pd filtra paliwa, włączając na zapłon pompuje paliwo przez 2 sekundy, nie jest to najszybsza metoda ale dość prosta i bez skutków ubocznych
|
W starym dieslu nie ma takiej możliwości bo nie ma elektrycznej pompki paliwa. Ciśnienie w układzie paliwowym wytwarza pompa wtryskowa, która zasysa paliwo z baku. Twój soposób na Diesla nie zadziała. A ponadto w przypadku benzynowców jest dość ryzykowny, bo jesli w baku jest syf to można zajechac w ten sposób pompkę paliwa, a własnie o to chodzi w płukaniu zbiornika aby uchronić pompke paliwa przed tym syfem, bo reszte układu chroni filtr.
PS. A o to gdzie wiercić dziurę żeby całe paliwo spłynęło należałoby zapytać złodziei co paliwo kradną
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak na poważnie to wolałbym cały bak zdjąc niż wiercić w nim dziurę. No ale zakładam, że kolega chce robić jakieś kombinacje, do których jest mu potrzebna możliwość spuszczania paliwa w każdej chwili. No a jakby nie było ściąganie baku to nie jest czynność którą można by robić codziennie.