Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 21-09-2012, 15:02   #549
slawekknepsi
ford::beginner

Imię: sławek
Model: mondeo mk5
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał Olek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten sam dylemat miałem po zakupie mondeo MK3. W Oplu Vectrze miałem opony 195... natomiast w mondeo letnie miałem w rozmiarze 205/55/16.
Przed zakupem opon zimowych dużo czytania opinii na temat wyboru rozmiaru opony do tego autka. Podobie jak teraz większość polecała opony węższe (właśnie ze względu na przyczepność na śniegu).
Ostatecznie zdecydowałem się jednak na zakup w miarę dobrych opon w tym samym rozmiarze co letnie czyli 205/55 i nie żałowałem swojej decyzji.
Przyczepność na śniegu taka sama a nawet lepsza do poprzedniego auta z oponami 195.

Dziś po zakupie MK4 dylemat powrócił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jednak teraz już zdecydowanie wybieram opony 215.
Może gdybym miał 245/17 lub szersze zmienił bym na 215, ale mając najwęższe opony dla tego auta raczej nie ma już co zmieniać.
Olek masz już wybrany jakiś konkretny model
u mnie faworytem narazie

Dunlop sp winter sport 4D
potem gryze się z myślami M Alpin A4,Good UG8,Conti TS850,
co o tym sadzicie którą wybrać,kurde znalazłem tez dobrą cenę na Nokian wr A3 xl cena za komplet z tego roku 1920zł
slawekknepsi jest offline   Odpowiedź z Cytatem