View Single Post
Stary 22-09-2012, 11:50   #1
Pindsvin
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Pomoc w wyborze.

Z góry wybaczcie mi jeśli zły dział ale nie miałem kompletnie pojęcia gdzie wrzucić swój problem. Otóż sprawa wygląda tak że aktualnie mieszkam w Danii. Niestety, jako że tutejszy urząd podatkowy jest średnio przyjazny to po kilku próbach dostałem odmowne pozwolenie na jazdę samochodem na polskich rejestracjach. Zostaje mi do wyboru - rejestracja mojego Mondka na duńskie blachy (kompletnie nie opłacalne) lub też zakupienie duńskiego auta, co raczej bym preferował. Od razu na początku chcę zaznaczyć że wolę trzymać się przy Fordach, preferuję TD lub coś żwawego (115KM +).

Moje pomysły:

-Focus TDCi 115km + zawirusować (obecnie w moim Mondku siedzi chip roboty heko i jestem bardzo zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

-Cougar - trochę ekscentryczny pomysł, 2.0 byłby zadowalający ale mógłbym nawet pokusić się o V6. O wydatkach na paliwo już myślałem ale może ten model pozostawił bym już jako ostateczność.

Wysłucham każdej propozcji, opcji tuningu (nie mówię tu o zabawach typu "warsztat pana Franka" tylko coś co naprawdę się sprawdzi) tak abym po prostu nie przesiadł się do słabszego auta niż mam aktualnie, tj - 142KM/370NM.
Pindsvin jest offline   Odpowiedź z Cytatem