ciśnienie na szynie CR
Witam, posiadam Focusa MK2 przed liftem z 2007roku z silnikiem 1.8 TDCI przebieg 161kkm. Problem polega na ciężkim odpalaniu po dłuższym postoju(8godzin)oraz zaraz po odpaleniu chmura białego dymu, falujące obroty. Filtr paliwa wymieniłem na nowy i nie pomogło. założyłem przezroczysty przewód na zasilaniu ze zbiornika do filtra paliwa. robił się bąbel powietrza tak z około 10cm więc rozkręciłem i skręciłem filtr paliwa i robi teraz bąbelek ok 2cm. znalazłem na forum że niewielki bąbel zawsze się zrobi z powodu redukowania ciśnienia przez reduktor na filtrze także uznałem że jest dobrze jednak dla pewności włożyłem zawór zwrotny przed filtrem. Nie mogąc rozwiązać problemu samemu wizyta w BOSCH Diesel serwis podpięcie pod komputer wszystko dobrze: żadnych błędów, przelewy w normie, test przelewowy w normie, wydajność pompy na biegu jałowym prawidłowa. Problem pozostał dlatego drążę sam. Badając samochód ELM (nie mam w tym doświadczenia) zaobserwowałem dwie dziwne sprawy mianowicie:
1.temperatura silnika podawana do PCM znacznie się różni od rzeczywistej temperatury (np. temperatura powietrza "16"celcjuszów natomiast silnika "-2"celcjusze) jednak to powinno powodować że odpali jeszcze lepiej bo podgrzeje świece i bogatsza mieszanka
2. po zgaszeniu silnika po 30sekundach spada ciśnienie na szynie CR do 0. Dlatego temat tego postu czy ciśnienie na szynie CR powinno spadać do zera? Moim zdaniem powinien trzymać na szynie CR przynajmniej 2-4 bary aby móc zapalić od strzału. Proszę o pomoc znawców tematu czy brak ciśnienia na CR jest normalny czy nie. Czy problem z zapalaniem wiąże się z nieszczelnością pompy lub wtryskiwaczy stąd problem braku ciśnienia na CR, czy nieszczelnością układu przed pompą i przez to nie może nabić ciśnienia na szynie CR w ciągu sekundy do 50 bar i stąd nie odpala.
|