Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 24-09-2012, 11:29   #373
chevy
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1.5 165KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W pozycji 0 włącznikia świateł - nic
W pozycji AUTO:
dzień - tylko światła mijania bez pozycyjnych i tablicy rozdzielczej
jak zadziała czujnik zmierzchu - automatycznie zwiększą jasność światła mijania i włączą się pozycje z tablicą.
Witam,
Jako, że jestem świeżym posiadaczem autka (Galaxy 2008 do tygodnia), nie bardzo wiem jak zrobić abym miał światła do jazdy dziennej. Jakoś również nie znalazłem szczegółowego opisu - było coś o przekaźniku, ale czy podejdzie to również pod mój model i rocznik? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie ideałem byłoby jakby światła włączały się jak powyżej lub ewentualnie w dzień mogą się świecić wszystkie ale żeby nie przyciemniała się deska rozdzielcza, ponieważ to jak już zauważyłem jest denerwujące.
W mojej Vectrze wystarczyło, że wszedłem w oprogramowanie i zaznaczyłem odpowiednią opcję, bez żadnych bezpieczników, przekaźników, zworek.
Czyli co po kolei musiałbym zrobić aby mieć światła dzienne?
Z poniższego foto wynika iż mam bezpiecznik nr F45, tak?
Gdzie znajdę bezpiecznik F71 i zworę C96:1 i C92:26? - W skrzynce pod kierownicą - tam jeszcze nie zaglądałem?
Gdzie włożyć przekaźnik i jak go zdobyć?

Może nieco poza tematem w tym wątku ale gdzie mogę zdobyć coś w rodzaju VAGa do Forda (sprawdzone działanie) i jakie są tego orientacyjne koszty? Program, z tego co się zorientowałem to chyba ELMConfig, tak? Jak jest funkcjonalność tego (odczyt błędów, konfiguracje auta)? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Za wszelkie informacje będę wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg bezpieczniki.jpg (94.7 KB, 138 wyświetleń)
chevy jest offline   Odpowiedź z Cytatem