Cytat:
|
Przy takiej szerokości kupiłbym zimówki w rozmiarze seryjnym (fabrycznym) dla twojego auta
Tez jestem przed zakupem tylko że 215/55R16 dzisiaj mnie podkusiło i zadzwoniłem do ASO co tez tam oni proponują i za ile,więc tak:
1)semperit speed grip2+4 felgi stalowe+nakretki+wyważanie=2932
2)goodyearUG8 performance2 + j/w=3500
-najtańsze alumy 500zł sztuka
|
Ja teraz jestem na etapie negocjowania ceny z dealerem. Wybór padł na goodyeary ug8 performance 215/55 r.16 i za komplet 2320-2400, felgi stalowe oryginał komplet -780,00 + nakrętki zabezpieczające i nakrętki zwykłe za jakieś grosze. Jak zapytałem w innych warsztatach to ceny podobne z ta różnicą, że felgi nie mają znaczka ford tylko innej firmy "made in germany"
W necie gumy zaczynają się od ok 530 zł. sztuka.
Uważam, że dla pewności koszt ok 200 zł. większy na komplecie opon jest do przełknięcia, bo w razie W szybciej załatwię problem
A oryginalne alufelgi r16 można znaleźć w ASO za ok 450,00 sztuka. I niedługo pewnie znowu będzie akcja zima w ASO
Na marginesie dodam, że składając prośbę o ofertę do kilku ASO Forda o powyższy zestaw to jeden odpisał, że na podstawie VIN producent nie przewidział felg stalowych do Pańskiego modelu, wiec mam zaszczyt zaoferować Panu felgi aluminiowe (bez rabatu i z dużą marżą)...... Jestem pełen podziwu