Temat: [Mondeo 2000-2007] bardzo wysokie spalanie tdci
View Single Post
Stary 25-09-2012, 16:34   #277
MĄKA
ford::advanced

Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: bardzo wysokie spalanie tdci

Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spoko, nie zadałem sobie trudu z oglądaniem filmików,
spoko tak tylko zwrocilem uwage Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co do wcześniej poruszanej sprawy nagrałem dwa filmiki i zrobilem jedna fotke, jednakze z braku umiejetności zamieszczania filmikow (szybki instruktaż mile widziany to je zamieszcze ) dodaje tylko fotke

generalnie z rana w temp 12*C po odpaleniu obroty rzędu ok 900 rpm po około 20-30sec spadają do poziomu pokazanego na fotce -generalnie nie ma znaczenia czy jest 8*C czy 25*C po odpaleniu obroty sa tego rzędu tyle tylko za przy tych nieco niższych na kilka kilkanascie sec. rosna do 900rpm-950 to max przy ujemnych temperaturach po czy wracają do tych 800 rpm
fotka została zrobiona nieco poźnieji przedstawia obroty po odpaleniu przy temp. 20*C i rozgrzanym silniku i sa ta najmniejsze obroty jakie wskazuje silnik - wg. mnie jest to około 800 rpm wiec nieco za dużo , zresztą oceńcie sami na fotce widac to chyba dokładnie

Jest to tak jak powinno być czy cos nie halo , jeżeli nie to jak to ma sie do mojego problemu spalania ?

Bump:
Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mk3 takich obrotów nie zobaczysz
oglądnąłem jeszcze kilka innych filmikow juz z innymi autami -i u nich przy odpalaniu w mroźne dni obroty wynosiły 1000-1100rpm wiec jest to chyba prawidłowe
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG20120925_001.jpg (70.7 KB, 20 wyświetleń)

Buy FORD....Feel the Difference....Make your mechanic richer
MĄKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem