UWAGA !!! Oszust nadal aktywny
Witam Was.
Zarejestrowałem się na tym forum tylko dla tej sprawy. Zostałem oszukany tak jak wy tylko na forum alfaholików. Poniżej moja historia.
"Otóż jakiś czas temu zamieściłem na forum ogłoszenie, że kupię sterownik abs'u do mojej AR 147 1.9 JTD 16v. Sprawa dość ciężka bo eper mówi, że zamiennika brak i pasuje do mojego auta konkretny numer tej częsci lub nówka z aso za 3500 tys.
Po jakimś czasie odezwał się do mnie na priv. forumowicz "adamkuznia"z numerem telefonu do pana jana abym sróbował własnie u niego. Dzwonię,koleś mówi, że nie ma rzeczy niemożliwych, generalnie podobno siedzi w alfach ponad 10 lat i ściąga części z włoch. Mówię sobie ok, niech próbuję, podałem mu vin i dane auta. Po jakimś czasie dzwoni, mówi że ma taki sterownik i będzie on kosztował 1500 zł. Stwierdziłem, że jest to dla mnie cena za wysoka i powiedziałem, że max co mogę dać to 700 zł. Powiedzaił że oddzwoni. No i rzeczywiście po kilku minutach telefon, że załatwi mi taki używany, cena 800zł.Z zaciśniętymi zębami się zgodziłem. Dostałem dane do przelewu z wiadomością,że cena wynosi 800zł. Zrobiłem przelew. Następnego dnia wiadomość: "panie przemku dopłata do sterownika 540 zł, część już do mnie idzie". Zadzwoniłem do niego i powiedziałem, że ta cena jest dla mnie za wysoka i że inaczej się umawialiśmy. Zaczął kręcić nosem ale na argument, że dlaczego domnie wcześniej nie zadzwonił i się nie zapytał czy będe zainteresowany tylko sam podjął tą decyzję zgodził zwrócić mi pieniądze przlewem. Był to wtorek18/09/12. Jak łatwo się domyśleć pieniądze nie przyszchodziły więc zadzwoniłem w piątek rano. Powiedział że przelew zrobił właśnie tego dnia. Oczywiście pieniądze nie wpłynęły do dzisiaj, a od poniedziałku 24/09/12 facet ma wyłączony telefon
I tak zakończyła się historia z panem janem. Nie mam części ani pieniędzy.Sprawę jutro zgłaszam na policję i idę do sądu bo mu tego nie daruję.
Swoją drogą zaczynam się zastanawiać nad tym forumowiczem co mi to nagrał. Ma on tylko 3 posty i wygląda na świeżego.
Poniżej numer konta:
Jan Gancza
65 1140 2004 0000 3102 7425 91 75
nr telefonu 881 725 254
Adresu nie piszę z uwagi na ochronę danych osobowych a nie chcę że by miał jakieś na mnie haki w sądzie. Ale faceta można wygoooglować.
Link do tematu:
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...cza_uwaga.html
Podajcie proszę jakieś numery spraw czy coś bo nie chcę żeby mmnie na policji zbyli. Przyłączam się do pozwu zbiorowego. Jakby co mam adwokata w rodzinie, będzie taniej.
Pozdrawiam
Bump: jak widać schemat działania taki sam