View Single Post
Stary 25-09-2012, 23:39   #8
Pindsvin
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Pomoc w wyborze.

Cytat:
Napisał xander! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Focus MK2 ?
Niestety ale musi to być MK1. Tak jak wspominałem mieszkam w Danii i raz że ceny praktycznie są 3 razy wyższe to rejestracja auta sprowadzonego kosztuje tu kosmiczne pieniądze. Dla przykładu najtańsze Focusy MK2 zaczynają się od około 45tys. zł (nie, to nie żart), a najtańszy jak wiadomo nie znaczy najlepszy. Rejestracja MK2 kosztowała by mnie zapewne około 25tys. zł.

Cytat:
Napisał fred33 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przejedź sie Focusem ST170 MK1
Niestety ale też odpada. Naliczą mi ogromny podatek za moc a o ubezpieczeniu już nie wspomnę... Jeśli miałbym brać tak mocną benzynę porwał bym się na Cougara. Tak więc zostaje mi tylko MK1 TDCi 115KM. Najwięcej mocy w dieslu i po chipie jeszcze trochę tego przybędzie a na papierze nadal będzie tylko 115KM.

Cytat:
Napisał fred33 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na pewno lepiej sie zbiera od TDCi i sporo mniejsze prawdopodobieństwo awarii
Mam rozumieć że jednostka TDCi w MK1 jest dość awaryjna?
Pindsvin jest offline   Odpowiedź z Cytatem