Cytat:
|
Spoko, nie zadałem sobie trudu z oglądaniem filmików, sugerowałem się profilem użytkownika a tam mk2. Niemniej jednak jak nie miałem u siebie tak wysokich obrotów.
|
Łomatko, mam MK2 w profilu ale w hałupie jest też MK3 TDCi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mąka, Deryll - nie wiem skąd Wy wyrwaliście te silniki HPCR 125 KM, ale być może one po prostu inaczej się zachowują od standardowych 115/130 KM. Także ja bym nie przenosił moich obserwacji ze 130 KM na ten silnik. Ktoś wie jakie są dokładnie różnice w układzie wtryskowym i ECU?
Jak pokazujesz to Twoje foto to masz z 850 RPM na rozgrzanym, a zachowanie temperaturowe z Twojego opisu jest całkiem inne. U mnie przy >20 stopniach lub na ciepłym zawsze jest równe 750 (wskazówka obrotomierza idealnie pokrywa się z kreską) i pięknie trzepie całym alternatorem przez to. Także albo całkiem inne ECU macie w tych motorkach albo faktycznie coś nie tak (stawiam jednak na to pierwsze).
A tu na dowód, moje piękne 750, w tle słychać brzdękający napinacz przez te niskie obroty.
http://youtu.be/J_XQKwrkzSI
I dopiero poniżej 20 stopni ECU podnosi obroty biegu jałowego, tak jak pisałem. Na mrozie jeszcze nie przetestowane, bo auto mamy od maja tego roku.