Cytat:
|
Letnia na sniegu jest bezpieczna o ile jedziemy z głową. Proste jak budowa cepa.
|
Kończyłeś filozofię ???? Ludzie , Wy widzicie i nie grzmicie....
Ja czytam ten temat i oczom nie wierzę , jak ludzie mogą tak beztrosko podchodzić do spraw bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Twoje bezpieczeństwo , średnio mnie interesuje. Ale bezpieczeństwo innych już bardziej.
Idź zrób prawo jazdy , załóż zimowe opony na okres zimowy i ciesz się , że jesteś w tej grupie ludzi , która ma pojęcie jaką krzywdę może zrobić półtorej tony rozpędzonego żelastwa , przez kierującego , któremu się zdaje , że jest najlepszym , myślącym kierowcą na świecie.
Życie i zdrowie ludzkie nie jest proste jak budowa cepa.
Przeraża mnie Twój tok myślenia. Twój tok myślenia jest na poziomie człowieka , który pierwszy raz zgłosił się na kurs prawa jazdy.
Czytając Twoje posty , wiem skąd się biorą kolizje i wypadki w zimie.
Na szczęście jest ich nie dużo. Ale tylko dlatego , że niewiele osób " myśli " tak jak Ty.
Mam nadzieję , że nigdy nie spotkam na drodze , kogoś , kto nie ma pojęcia o bezpieczeństwie na drodze.
Piszesz , że trzeba myśleć w czasie jazdy. U Ciebie to myślenie kończy się na pisaniu takich postów i próbie przekonania nas ( znacznej większości ) , że słońce jest niebieskie...
Przykro mi , ale tak to wygląda po Twoich postach.
Mimo wszystko pozdrawiam i życzę pozytywnego zdania egzaminu...
Wojtek