Cytat:
|
Problem jest wtedy , gdy Ty jedziesz bezpiecznie na tych swoich letnich a ktoś przed Tobą ostro zahamuje ,albo wymusi i wtedy co?
|
Zachowuję odpowiedni odstęp. A jak wymusi to i na zimowej można w niego przygrzmocić. Wymuszanie pierwszeństwa jest niedozwolone.
Bump:
Cytat:
|
Ja czytam ten temat i oczom nie wierzę , jak ludzie mogą tak beztrosko podchodzić do spraw bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Twoje bezpieczeństwo , średnio mnie interesuje. Ale bezpieczeństwo innych już bardziej.
|
Rozumiem, że kierowca, który wie do czego służy opona zimowa a do czego letnia i potrafi dostosować jazdę do warunków i możliwości pojazdu jest idiotą. Bo zimą jedzie na letnich.
Z kolei ci co jadą na zimówkach i grzeją ile fabryka dała są ideałami. Bo jadą na zimówkach.
Cytat:
|
Czytając Twoje posty , wiem skąd się biorą kolizje i wypadki w zimie.
|
Ja też wiem. Z głupoty bądź nieostrożności. Wypadki powodują głównie ci na zimowych. Bo podobno 70-90% zmienia opony.
Cytat:
|
Mam nadzieję , że nigdy nie spotkam na drodze , kogoś , kto nie ma pojęcia o bezpieczeństwie na drodze.
|
Jeździsz samochodem w kasku? Nie? To nie masz pojęcia o bezpieczeństwie bo kierowca ze wszystkich uczestników ruchu jest najbardziej narażony na obrażenia głowy.
Cytat:
|
Piszesz , że trzeba myśleć w czasie jazdy. U Ciebie to myślenie kończy się na pisaniu takich postów i próbie przekonania nas ( znacznej większości ) , że słońce jest niebieskie...
|
Naprawdę jestem pełen podziwu twojej inteligencji skoro nie potrafisz zrozumieć co chcę przekazać.
Widzisz. Tylko niewielu zauważyło, że ja nie nakłaniam do niezmieniania opon. Ja nakłaniam do tego byście samodzielnie zaczęli myśleć w kwestii zmiany opon. Ale jak widać wam trzeba nakazać bo inaczej nie potraficie tego zrobić.
Dla ciebie liczy się jedno. Zmień opony, włącz światła, zapnij pasy a będziesz bezpieczny. Reszta się nie liczy.