View Single Post
Stary 01-10-2012, 12:30   #888
hryniuuu

Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Wg mnie nie ma co szukać dodatkowej przyczyny, wg pana który odczytał błędy uszkodzony jest tylko czujnik położenia wału (dziś dzwonił) i reszta błędów na 100% nie wpływa na to co się stało.
Do uszkodzenia poprzedniego sterownika pompy (przy 157 tys. km) doszło dlatego, że wcześniej naprawiał go jakiś Heniek za szopą (u poprzedniego właściciela), który padł po przejechaniu 10 tys. kilometrów (w tamtym tygodniu). Mój focus na tę chwile przejechane ma 167 tys. km. (100% pewny).
Co do naprawy tego wcześniejszego sterownika, to jakiś lekko mówiąc pan który miał 2 lewe ręce, połączył te 4 kable które odchodzą od sterownika kostkami (takimi jak używa się w domowych gniazdkach np.), i po unieruchomieniu forda, i wyjęciu owego sterownika okazało sie że te kostki stopiły się prawie całkowicie, i obkleiły sterownik.
Co do błędów, to postaram się wziąć je od pana który sprawdzał, ale nie jestem pewien czy je dalej posiada. Wg niego JEDYNYM problemem jest właśnie czujnik położenia wału tak jak pisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jak się potoczy dalej, to dopiero będę wiedział po wymianie tego czujnika, czyli mam nadzieje jeszcze w tym tygodniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

edit: Co do mocy, i wkręcania się na obroty, to do samego końca chodził idealnie, do odcięcia nigdy mu nie wstawiałem, ale wyprzedzanie od 60km/h na 4 biegu to była bajka w porównaniu do mojego benzynowca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez hryniuuu ; 01-10-2012 o 12:34
  Odpowiedź z Cytatem