Panowie podepnę się do tematu: jakie objawy zimny silnik odpala idealnie nie dymi obroty równomiernie, silnik ciepły problemy z uruchomieniem, trzeba pokręcić rozrusznikiem odpala najpierw obroty na 500 za chwilę wskakują na 800. Pojawia się czarny dym przez chwilę jak przyspieszam na którymś z biegów. W zeszłym roku regenerowane 2 wtryski (nic mi nie wiadomo czy kodowane?), co ciekawe jak na ciepłym silniku zgaszę i za chwilę chcę odpalić pali normalnie, jak postoi powyżej 20 minut problem się powtarza. Dzisiejsza wizyta w ASO Elbląg - bląd czujnik spalania stukowego pierwszego cylindra, pan z serwisu jakiś był niepewny tego co mówi i określił że jest tam ich 1 (czujniki :l) na każdy cylinder
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., na moją prośbę kodowania na nowo wtrysków upierał się że trzeba najpierw wymienić czujnik a dopiero kodować wtryski. Sam już nie wiem co jest prawdą, ale czytając forum na pewno jest tu więcej logiki niż dzisiaj w ASO. Panowie prosiłbym o jakąś poradę i jeśli macie to jakieś namiary na dobry warsztat od wtrysków Forda w warmińsko mazurskim. Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.