Cytat:
|
Witajcie,
Jestem świeżym posiadaczem Mondeo MK4. Mój problem wygląda następująco, podczas przyśpieszania, ale tylko przy pedale gazu w podłodze, występuje chwilowe przymulenie tak przy około 1800 obr/min później ładnie przyśpiesza do 3000 obrotów powyżej 3 tyś też czuć małe przymulenie. Dodam że dzieje się to tylko na biegach 4,5 i 6. Przy normalnych przyśpieszniu czyli pedał gazu nie wciśnietym do oporu nie ma żadnego problemu. Proszę o pomoc co to może być.
|
Witam,
Problem mam identyczny od ponad dwóch lat, opisywałem go na forum. Byłem co najmniej u 10 mechaników (w tym też ASO), EGR przeczyszczony, chip założony, jakieś rurki dolotowe do turbiny wymienione, filtry pozmieniane i ŻADNEJ POPRAWY. Dwumasa i sprzęgło jest ok. Objaw się nasila, już nawet przy przyspieszaniu na 2,3 biegu auto jakby faluje. Mechanicy są bezradni. Samochód mam jeszcze w leasingu, gdyby nie to dawno bym go sprzedał. Poza tą permamentną usterką auto nie jest awaryjne ale w moich oczach Ford i nasze serwisy są spalone. Passat był bardziej awaryjny ale przynajmniej dało się go naprawić.