hehe, któryś z kolegów dał do zrozumienia ze są warsztaty które się nadają tylko do wymiany klocków,(fuevert) czy jakos tam.
Chcę opisać wam przypadek że i to można spieprzyć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jakoś koło kwietnia maja tego roku byłem na wymianie opon w wulkanizacji,
jako że autko było na podnosniku i bez kół wsadziłem głowe w nadkola celem zobaczenia ile jest klocków i tarcz, okazało się że wewnetrznego klocka w którymś przednim kole już nie było wcale, a nastepnego dnia miałem jechać na morze na weekend,
nie chciałem ryzykować, ze stracę hamulce w trasie, podjechałem do pierwszego lepszego "serwisu" w Aleksandrowie Łódzkim, zakupiłem klocki polskiej produkcji i wjechałem na podnośnik w w.w warsztacie,
Pan mechanik przystapił ochoczo do pracy po jakichś 15 20 minutach klocki były wymienione,
na sam koniec zapytałem czy cos dolewamy albo kontrolujemy w zbiorniuczku wyrówawczym od płynu hamulcowego,
pan odpowiedział ze wszystko jest ok i można jeździć ale jak sie skończą te klocki to trzeba bedzie tarcze wymienic,
zapłaciłem i pojechałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po jakimś tygodniu od wymiany zaczałem mieć problemy z biegami w samochodzie, ciezko wchodziła jedynka musiałem uzywac sporej siły lewarkim, tak samo z 2 jaką, podczas jazdy biegi 1 i 2 i 3 strasznie zgrzytały.
a jako ze zblizał sie magiczny przebieg 200 tysiecy pomyslałem ze pewnie wysprzeglik pada albo 2 mas albo sprzegło,
ale cos mnie podkusiło sprawdzić płyn hamulcowy w zbiorniczku, odkrecam korek aa......... i........... wylało sie wszystko pod cisnieniem!!!!!! tak płyn hamulcowy!!!!!!!, szybko zakreciłem i pędem do apteki po strzykawkę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., odessałem do maxa ponad 200 ml płynu + to co sie wylało,
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., od tego momentu zrobiłem jakies 6 7 tysiecy kilometrów a biegi znów wchodzą jak nowe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., podejrzewam że wysprzeglik zaczał wariować od zbyt duzej ilosci????? nie wiem co on schrzanił ale coś napewno.......