View Single Post
Stary 09-10-2012, 21:44   #206
Matir
ford::beginner

Imię: Mateusz
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Warsztaty w Łodzi

hehe, któryś z kolegów dał do zrozumienia ze są warsztaty które się nadają tylko do wymiany klocków,(fuevert) czy jakos tam.

Chcę opisać wam przypadek że i to można spieprzyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jakoś koło kwietnia maja tego roku byłem na wymianie opon w wulkanizacji,
jako że autko było na podnosniku i bez kół wsadziłem głowe w nadkola celem zobaczenia ile jest klocków i tarcz, okazało się że wewnetrznego klocka w którymś przednim kole już nie było wcale, a nastepnego dnia miałem jechać na morze na weekend,

nie chciałem ryzykować, ze stracę hamulce w trasie, podjechałem do pierwszego lepszego "serwisu" w Aleksandrowie Łódzkim, zakupiłem klocki polskiej produkcji i wjechałem na podnośnik w w.w warsztacie,

Pan mechanik przystapił ochoczo do pracy po jakichś 15 20 minutach klocki były wymienione,
na sam koniec zapytałem czy cos dolewamy albo kontrolujemy w zbiorniuczku wyrówawczym od płynu hamulcowego,

pan odpowiedział ze wszystko jest ok i można jeździć ale jak sie skończą te klocki to trzeba bedzie tarcze wymienic,

zapłaciłem i pojechałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

po jakimś tygodniu od wymiany zaczałem mieć problemy z biegami w samochodzie, ciezko wchodziła jedynka musiałem uzywac sporej siły lewarkim, tak samo z 2 jaką, podczas jazdy biegi 1 i 2 i 3 strasznie zgrzytały.

a jako ze zblizał sie magiczny przebieg 200 tysiecy pomyslałem ze pewnie wysprzeglik pada albo 2 mas albo sprzegło,

ale cos mnie podkusiło sprawdzić płyn hamulcowy w zbiorniczku, odkrecam korek aa......... i........... wylało sie wszystko pod cisnieniem!!!!!! tak płyn hamulcowy!!!!!!!, szybko zakreciłem i pędem do apteki po strzykawkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., odessałem do maxa ponad 200 ml płynu + to co sie wylało, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., od tego momentu zrobiłem jakies 6 7 tysiecy kilometrów a biegi znów wchodzą jak nowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., podejrzewam że wysprzeglik zaczał wariować od zbyt duzej ilosci????? nie wiem co on schrzanił ale coś napewno.......
Matir jest offline   Odpowiedź z Cytatem