Cytat:
|
Wracając do tematu...dziś byłem na stacji diagnostycznej i .... zbieżność w moim Maxie wg wieloletniego fachowca jest: idealna bo wynosi +2 (nie wiem czy to dobrze -niech sie wypowie ktoś z Was,on mówi że ma wynosić od -1,5 do 3)
Mówi że nie trzeba nic ustawiać,sprawdził zawieszenie całe i mówi że super,amorki też...
Może mój problem leży w jednak już używanych oponach/alusach?
Dziś mi tylko wyważlyli koła jeszcze raz i jest chyba troszkę lepiej
|
Nasze S-Max są stosunkowo nowymi samochodami na rynku i (wieloletni fachowiec) może nie tak do końca wiedzieć co jeszcze można by zrobić z takim samochodem żeby było OK. Ciekawi mnie czy ci wykonali
pełną geometrię z ustawianiem kątów i na jakim sprzęcie .Wspominam o tym ponieważ zazwyczaj właściciele samochodów nie wnikają w szczegóły
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a mechanicy ograniczają się tylko do wjechania jednym kołem na płytę i podciągnięciu plus minus w przybliżeniu samej zbieżności tylko z przodu i po kłopocie . Rafał zauważyłem że ten temat poruszasz w kilku tematach co jest też błędem bo jeśli koła ząbkują to wyczuć to można z zamkniętymi oczami dotykając oponę wyczuwa się jakby schodki , a co innego jest jeżeli ścierają się na półokrągło po jednej stronie co widać na twoich fotkach .