View Single Post
Stary 10-10-2012, 16:39   #16
din
ford::advanced

Model: Mondeo MK3/MK4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM/ 2.0TDCI 143KM
Rocznik: 2006 / 2008
Domyślnie Odp: Jakie napięcie podawane na kostkę egr full elektryka

wymineiłem dekielek i faktycznie coś tam się adaptuje po wyłączeniu auta. Silnik już się nie dławi z podpiętą wtyczką od EGR, rura od egr szybko robi się ciepła ale błąd na desce jak walił po gałach tak dalej wali;( jest szansa, że się sam wykasuje za jakiś czas?musze sobie sprawić jakiegoś elm 1.5

Podjechałem dzisiaj wykasować błędy od egr
Jak na razie nic nie wyskoczyło silnik nie szarpie i chodzi jak złoto
Czyli faktycznie dekielek załatwia sprawe. Ogolnie dodam, że to jest mega skur......... aby specjalnie wprowadzali w serwisach w błąd i kazali wyminiać cały EGR - bo samych czujników nie prowadzą. ZŁODZIEJSTWO!!!!

Jeszcze jedno z tego co się naczytałem i sam doświadczyłem problem z DPF zaczyna się wtedy gdy niedomaga egr, wszyscy zrzucają to na dpf, wypalają stacjonarnie, regenerują itp a problem powraca a to tylko dla tego, że egr jest nie sprawny i wali mega sadzą na filtr! Jeśli zaczyna Ci szalec dpf najpierw sprawdz dokładnie egr(nie musi być błędu w sterowniku aby źle działał).
Mnie po wycięciu DPF dopiero okazało się, że egr kuleje.

Przez 2kkm bylo ok a teraz znow to samo;( sprobuje znow wymienic ten zawór czy czujnik jak zwal tak zwal i zobaczymy. Dziwne aby sie tak szybko zepsół;(

Ostatnio edytowane przez din ; 07-11-2012 o 12:22
din jest offline   Odpowiedź z Cytatem