Cytat:
|
A dlaczego miałby być zimny? Myślisz, że płyn przepływając przez chłodnicę schłodzi się z około 90°C do około 20°C? Przepływając przez chłodnicę płyn może stracić myślę, że około10 - 20°C, więc nawet nie jest to dobrze wyczuwalne dłonią. To też świadczy o tym, że prawdopodobnie pompa jest sprawna, bo w przeciwnym przypadku płyn płynąłby bardzo wolno, lub wcale i wówczas dolny wąż mógłby być chłodny. To, że nie ma ogrzewania, spowodowane jest raczej zatkaniem nagrzewnicy, lub prędzej usterką klapek przełączających przepływ powietrza w urządzeniu klimatyzacyjnym.
|
Przeczytaj jeszcze raz co napisał autor, a napisał właśnie, że dolny wąż gumowy jest zimny. Czy to nie znaczy, że pompa nie daje obiegu, tak jak ja napisałem? Czy nie uważasz, że napisałem jednak dobrze, że chyba pompa trafiona?
Cytat:
|
cześć od 2 dni borykam się z problemem temperatury w moim mondeo 136km tdci, obiaw jest taki że temperatura auta rośnie normalnie niestety nie wiem dlaczgo nie ma ciepła w aucie z nadmuchu wieje chłodem... termostat duży jest otwarty i górny wąż od chłodnicy ciepły gorzej bo dolny wąż nie, zimny nawet gdy auto ma już około90stopni jaka może być przyczyna??
|
Dodałem przecinek w miejscu, gdzie on powinien być, bo w przeciwnym razie można błędnie zinterpretować treść posta.