poczytalem klka tematow dotyczących EGR łącznie z wspomnianym przez kolege
Deryll'a i kurcze dalej nie znam odpowiedzi na moje pytanie.
Generalnie wiekszosc którzy zaslepiali EGR decydowała się na to z powodu dymienia, mechanicznej niesprawnosci w postaci pozostawania w pozycji otwartej lub nie domykania sie ( dymienie podczas przyspieszania na wyzszych obrotach podczas jazdy ) , chęci ograniczenia zabrudzenia kolektora i samego zaworu, braku mocy co w wiekszosci było wynikiem juz zabrudzenia kanałow dolotowych kolektora ale na
dziesiątki przeczytanych postów
nikt nie podjął sie tego bo miał problem z
WYSOKIM SPALANIEM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest logiczne ze w jakims
niewielkim stopniu moze to wplywac na spalanie ale widocznie nie na tyle bo nikt o tym nie wspomniał .
Gdyby EGR miał zaciecie i pozostawał cały czas otwarty lub sie nie domykał i mialoby to ewentualnie wplynac na wzrost spalania to "litrazowo" powinno to byc tyle samo w miescie jak i na trasie czyli jezeli w miescie spala np.2 litry wiecej to w trasie tez powinien spalic 2 litry wiecej bo przez taki sam otwor - szczeline zarowno w miescie jak i w trasie dostawała by sie taka sama ilosc spalin powodując takie samo zaburzenie mieszanki.
Jednakże z racji ze nikt z osob narzekających na EGR nie zgłaszał problemów ze spalaniem bynajmniej nie tak odczuwalnych jak u mnie to ta teze mozna smiało odrzucic, a ewentualny wpływ na spalanie jak występuje ( a powinien bo przepuszczenie spalin powoduje zaburzenie mieszanki ) to jest bardzo niewielki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Reasumując : mój EGR jest sprawny mechanicznie ( brak zaciecia,), czysty - nie puszcza bąków, klektor czyszczony wraz z zaworem 15 tys temu ( przy 175tys były to elementy srednio brudne wiec po tych 15 pewnie zakurzone są) to biorąc pod uwage ze gdzies sie tam nie domyka i jest uchylony przy niewielkij predkosci to i tak wplyw na spalanie jak wyzej wspomniałem nie byłby tak wysoki.
Jakis inny trop na rozwiazanie mojej zagadki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.