Odp: Dźwignia od turbo nie rusza się, brak mocy.
Może zacznę od początku.Może jest szansa ,że mi Ktoś pomoże ,bo próbuję od miesiąca i nic z tego.Auto muliło,na niskich obrotach,przy zmianie biegów,lepiej było jak się już rozbujał.Podłączyłem go do kompa.Wyskoczył błąd P0235,obwód czujnika MAP i P1342,obwód A czujnika pedału przyspieszenia.Ponadto było słabe podciśnienie w obwodzie.Miałem walnięty egr.Wymieniłem na nowy.Wymieniłem czujnik MAP,też nówka.I nadal bez zmian.Sprawdziłem cały układ.Wszystko szczelne.Ciśnienie w wężykach jest.Jak podłączyłem wężyk na gruchę turbo ,bezposrednio z pompy podciśnienia,natychmiast się podniosła.Jak podłączam z zaworu sterowania,ani drgnie.Zawór EGR działa odwrotnie.Na biegu jałowym nie otwiera się,dopiero jak przygazuję,ale nie jestem pewny ,czy dobrze go sprawdzałem,bo zrobiłem to w taki sposób,że stary ,ten zepsuty miałem podłaczony,ściagnąłem z niego wężyk z podciśnieniem i wpiąłem go do egra nowego,który trzymałem w ręku.Zawór otworzył się dopiero po przygazowaniu.Zrobiłem podmiankę węży z podciśnieniem .Niestety bez zmian.Turbina nie jest zacięta,nie ma luzów,a ja nie mam już pomysłów....Podpowiedzcie coś.Coś przeoczyłem?
Ostatnio edytowane przez metal_74 ; 25-10-2012 o 00:45
|