Cytat:
|
Zgadzam się w pełni z BAX75.
Do Mondeo pasuje tylko i wyłącznie INA 535007410.
Miałem założone to drugie koło od Citroena i byłem bardzo zadowolony prez ok 2 miesiące. Wszystkie drgania ustały i silniczek pracował naprawdę super niestety po przejechaniu ok 5 tys km padł alternator. To koło nie jest w osi z pozostałymi kołami i siła skośna działająca na oś alternatora powoduje uszkodzenie łożyska. W moim przypadku złożyło się tak, że musiałem jeździć z tą usterką nieco ponad tydzień skutkiem czego było delikatne uszkodzenie korpusu oraz stojanu alternatora.
Mieszkam w UK gdzie części do alternatorów są raczej niedostępne. Można oczywiście kupić używkę i kombinować składać z dwóch jeden dobry ale efekty i żywotność są Wielkim znakiem zapytania. Decyzja zmiana na nowy tzn alternator ( stary oddany do regeneracji jest ok 30% upustu), pasek, rolka INA 535007410 oraz pozostałe rolki czyli oprócz małej dwumasy cały komplet.
Koszt ok 250£ ( 1200-1300 pln) plus 3-4 godz. mojej roboty.
NIE ŻYCZĘ INNYM UŻYTKOWNIKOM MONDEO W DIESLU.
Podsumowując nim zdecydujecie się zniwelować drgania w swoim Mondku kółkiem do Citroena zastanówcie się czy was na to stać.
|
A może prościej kupić alternator(używkę) od benzyny i po problemie,ja tak zrobiłem i cieszę się ciszą pod maska
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.