Podczas wymiany można też pomysleć nad świecami ceramicznymi - szybciej się nagrzewają i osiągają wyższe temperatury. Takie swieczki robi kielecka Iskra (nie Słoweńska), jednak marketing w tej firmie leży totalnie i znalezienie tych świeczek to nie lada wyzwanie (jakby firmie w ogóle nie zalezało na sprzedaży-dziwne to jakieś
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Sprawdzałem wizualnie jak długo nagrzewają się zwykłe świece (przykładając "na krótko" do akumulatora) i musze powiedzieć, że te 7-8sekund, po których przekaźnik w Fordowskich 1,8TD odcina napięcie to minimalnie zbyt krótki czas, aby świece nagrzały sie w pełni. I właśnie dlatego praktycznie wszyscy użytkownicy w zimie grzeją świeczki na dwa razy.
Zastanawiam się nawet czy nie podpiąć świeczek "na lewo" kablem z bezpiecznikiem i włącznikiem w kabinie, aby nie zajeździć i tak już zmeczonej życiem stacyjki + aby świeczki grzały chwilę po odpaleniu (i szybciej silnik się nagrzewał) jak to jest w nowoczesnych konstrukcjach. Jednak taki patent może sprawić że świeczki czybko padną bo nie są do tego stworzone. W efekcie może się okazać, że pomysł jest dobry ale głupi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Ktoś jeszcze pisał kiedyś o tym, że komputer (a raczej moduł sterujący bo ciężko nazwać to komputerem) został źle zaprojektowany i poprawiono to dopiero w kwietniu 98roku więc wszystkie starsze auta mają ten stary moduł. Pisano o tym w jakimś angielskojęzycznym biuletynie.
Ponoć lepiej auto odpala z tym modułem wyprodukowanym po tej dacie. Jednak sam tego nie przerabiałem i nie wiem ile w tym prawdy, a luźnej stówki na zakup modułu sterującego nie mam. A nawet gdybym miał to chyba bym wydał na świeczki ceramiczne.
PS2. Może się też okazać, że masz za słaby rozrusznik (montowano dwa rodzaje 1,7kW i 2,2kW). Wizualnie są takie same. Sprawdzić można po numerze. Jak ktos miał ten słabszy i zmienił na mocniejszy to był w niebo wzięty. No ale może już masz ten mocniejszy.
PS3. W archiwum forum Mondeo znalazłem kiedyś rozkminke nad przepływomierzem. Ponoć steruje on nie tylko EGR-em jak się powszechnie uważa, ale też wtryskiem kontrolnym (tym z kabelkiem) i silnikczkiem/regulatorem obrotów zimnego silnika. Niektórzy twierdzili, że po przeczyszczeniu autka im lepiej odpalały. Jednak ja mam egr wyłączony, regulator obrotów zimnego silnika także, a pozostał mi z tej trójki tylko wtrysk kontrolny. Przeczyściłem przepływomierz dla spokoju ducha, bo miałem akurat zmywacz do hamulców i 5min czasu, ale żadnej rewelacji nie zauważyłem.
Jak widać temat odpalania można długo rozkminiać jednak puki auto odpala nawet w srogie mrozy nie ma co kombinować. Grzanie świeczek dwa razy to nie tragedia, a nalezy pamiętać że jak mawia przysłowie lepsze jest wrogiem dobrego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.