Panowie nie chce mi się czytać całości, ale czy macie założone zaworki zwrotne przed pompą wtryskową? W tym modelu paliwo lubi się cofać... Ja założyłem dwa zaworki, w tym jeden z pompką ręczną (ta fabryczna już nie pompuje) - jeden na dopływie, drugi na powrocie. Od wtedy silnik odpala na dotyk po 2 tygodniach stania! Wcześniej trzeba było kręcić z 4 razy... Efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania, teraz gada jak TDI VW
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czekam na zimę, aby zobaczyć jak to będzie wtedy ale poprzednio do -15 nie było problemów, teraz oczekuję poprawy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha kwestię cofania paliwa rozpoznaje się bardzo prosto i wykluczasz od razu problem z kompresją:
Silnik po odpaleniu (po totalnej męce przy kręceniu) nie puszcza bąka, ponieważ podczas kręcenia pompa była zapowietrzona i nie podawała paliwa. Jeśli masz problem z kompresją to będzie odwrotnie - duży bąk, bo silnik został trochę zalany podczas kręcenia.