Witam!
Mój pierwszy post, także witam wszystkich
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od razu chciałem zaznaczyć, że na samochodach znam się dosyć słabo, dlatego liczę na pomoc.
Tydzień temu zdecydowałem się na zakup samochodu, Ford Focus 2.0 TDCI 136km 2006 rok. Oczywiście zakup uprzedziła wizyta z właścicielem w serwisie Forda w Kielcach. Po podłączeniu pod komputer wyszedł błąd na DPf, mimo to kupiłem samochód. Aha, przebieg - 170000tys. (troche duzy jak na 2006 rok, ale auto z Holandii, a w Polsce od 2009roku).
3 dni temu podczas malej trasy, wystąpił problem.... Początkowo jechało się dobrze i kiedy wyjeżdżałem z miasta samochód nagle stracił całą moc.. co więcej z trudnością wkręcał się do 2500 obrotów. Na obwodnicy rozwinolem po 5 minutach prędkość zawrotną - 120 km\h, zrzuciłem bieg na 4 i zaczął hamować. Już zdenerwowany zjechalem na parking, wyłączyłem silnik, odczekałem 5-10minut. Po czym odpaliłem, przycisnąłem na biegu jałowym i już poszedł normalnie (wcześniej nawet na biegu jałowym nie chciał powyżej 2500-3000 obrotów). Pojechałem i przez 150km nic sie juz nie działo.....
Mam nadzieję, że opisałem sytuacje w miarę dokładnie i będzie wiadomo o co chodzi..
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry przepraszam jeżeli powielam jakiś temat, ale nie znalazłem na forum takiej sytuacji..
Czy to DPF, czy coś innego, nie wiem.
Pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.