Cytat:
|
z tego co kojarzę to obie są za długie, mógłby ktoś coś więcej o tych świeczkach od Opla napisać ...
No ale taki podgrzewacz i tak zacznie działać jak silnik się rozgrzeje więc w czasie rozruchu nie pomoże, a później to już chyba wielkich efektów działania podgrzewacza paliwa nie ma?
|
Chodzi o świece od Opla np. Astry 1,7, ale od silnika oplowskiego, bo były też w Oplach silniczki Isuzu (nawiasem mówiąc ponoć całkiem udane).
Świece o których mowa są identyko jak do Fordów, ale mają dłuższy żarnik (24mm). W Fordach są dwa rodzaje: 17mm i 20,5mm.
A co do podgrzewania paliwa, to każdy podgrzewacz działa dopiero po czasie, bo nawet elektryczne w momencie odpalania autka nie podgrzeją paliwa na tyle, aby ewentualnie je rozrzedzić (bo o rozpuszczeniu parafiny nawet nie ma co marzyć). Jedyny rozwiązaniem są systemy, które podgrzewają paliwko gdy silnik nie działa, ale to już wyższa szkoła jazdy (i większe koszty).
Podgrzewanie paliwka po odpaleniu jest też istotne. Kiedyś trafiłem na forum Hondy, gdzie ludzie narzekali, że ich dieselki bez podgrzewacza paliwa potrafią odpalić i jechać, a później ni z gruchy ni z pietruchy zgasąć po przejechaniu paru kilometrów.
Rozwiązanie z filtrem VW jest o tyle dobre, że kosztuje śmieszne pieniądze, a do tego nie trzeba praktycznie robić żadnej wielkiej rzeźby
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha! Mulec, najpierw sprawdź jaki Ty masz rozrusznik. Ja też już się nosiłem z zamiarem zakupu i okazało sie, że mam jeden z tych 2,2kW. Któryś z kolegów nawet listę numerów miał. Mój ma nr. 97BB-1000-BB.
Może masz ten mocniejszy, ale o tym nie wiesz. W sumie jak sie nie wie jaki się ma rozrusznik to może się wydawać, że słabo kręci (puki się ne porówna z kimś kto ma słabszy rozrusznik).
O! Mam!
http://forum.fordclubpolska.org/show...BFsze+%B6wiece Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.